OVER ONS

OVER FC PEUTERPROFS

Veel peuters willen graag met een bal spelen. Er is peutergymnastiek, peuterzwemmen, peuterballet en nog veel meer sportieve activiteiten voor de kleintjes waarbij de kennismaking met het sporten centraal staat. Maar, niet bij het voetbal. Bij het voetbal start een kind als het 5 jaar is. Het blijkt dat veel ouders het jammer vinden dat ze zo lang moeten wachten tot dat hun peuter op voetbal kan. Voetbal voor de allerkleinsten, peuters en kleuters, van twee tot en met zeven jaar oud, dus. Dat is FC Peuter Profs.

Bij FC Peuter Profs worden de trainingen gegeven door ervaren trainers, waaronder oud-NEC’er Lorenzo Davids. Trainingen voor de allerjongsten hebben een algemeen sportief karakter. Vanaf 4 jaar wordt er meer getraind op voetbaltechnieken.

Sporten met jonge kinderen vraagt om een specifieke aanpak. Bij FC Peuter Profs geven we voetbaltraining, maar we laten kinderen met aangepaste technieken ervaren hoe leuk sporten is! Spelenderwijs worden (lichte) voetbaltechnieken aangeleerd en bouwen kinderen conditie op. Leren dribbelen, ballen aannemen, op doel schieten en veel plezier beleven! Peutervoetbal is dé ideale aftrap voor een geleidelijke overstap naar een voetbalvereniging.

De trainingen worden gegeven in drie groepen bestaande uit de leeftijdscategorieën van 2 en 3 jaar, van 4 en 5 en van 6 en 7 jaar. De kinderen worden in deze drie groepen opgesplitst zodat we ze de best mogelijke voetbalervaring mee kunnen geven. Er wordt in de trainingsopzet en -duur rekening gehouden met de leeftijd van het kind.

Wij willen de kinderen graag hun eerste stapjes laten zetten in de wereld van het voetballen. Dit zullen we doen door de kinderen spelenderwijs het voetbal aan te leren. De trainingen zullen worden gegeven door enthousiaste trainers die het leuk vinden om de jongste onder ons van voetbalkennis te voorzien. De kinderen zullen elk een tenue ontvangen met hun naam erop. Dit zorgt ervoor dat de kinderen een eenheid uitstralen net als een echt voetbalteam. Tot slot kun je bij FC Peuter Profs ook een diploma verdienen zodat de kinderen hun eerste mijlpaal in de voetbalwereld al hebben gehaald.

De tijd dat training gegeven werd op een stuk grasveld en met wat ballen ligt ver achter ons: FC Peuter Profs heeft de beschikking over geavanceerde trainingsmaterialen. Daar wordt ook steeds op geïnvesteerd.

Het doel van FC Peuter Profs is om zoveel mogelijk jonge kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met samen bewegen en sporten op verschillende manieren.

Sport en bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van peuters. In onze trainingen willen wij de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden van de peuters helpen ontwikkelen door veel te variëren in de activiteiten. Met opgeleide trainers willen wij de kinderen het naar hun plezier maken waarbij ze kennis maken met verschillende beweegactiviteiten. Op deze manier worden jongeren gestimuleerd om weer buiten te gaan spelen. Bij de oudere groepen wordt er ook aandacht gegeven aan discipline.

Wat de rol van de ouders en begeleiders betreft staat één ding vast; zonder de inbreng van de ouders is peutervoetbal in de huidige vorm niet werkbaar. De inbreng van de ouders is de basis van het succes. Bij de oudere groepen zal de rol van de ouders steeds minder groot worden.

FC Peuter Profs is een initiatief van Saïd Achouitar, Lorenzo Davids en Remco Dekker.

Said Achouitar is sociaal ondernemer. Hij heeft al meerdere interventies succesvol opgestart in Nijmegen. Zo heeft hij in 2001 Futsal Chabbab opgericht: een programma dat werkt aan leefbaarheid in risicowijken. Dit programma heeft diverse erkenningen gekregen en Said zelf is onderscheiden met de titel Nijmegenaar van het Jaar 2008. Ook heeft hij het activeringsprogramma Move2Work opgezet voor jongvolwassenen die dreigen uit te vallen op school of die niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Said heeft de KNVB-diploma’s Futsal Coach II en III in zijn bezit.

Lorenzo Davids is in Nijmegen bekend van zijn periode dat hij bij N.E.C. Nijmegen voetbalde. Daarnaast heeft hij onder meer bij FC Utrecht, Feyenoord, FC Augsburg, Bournemouth en Randers gespeeld. Vanaf seizoen 2020/2021 is Lorenzo trainer van O19 bij Quick 1888. In zijn carrière als prof heeft Lorenzo met verschillende trainers samengewerkt. Bijvoorbeeld met Mario Been tijdens zijn periode bij Feyenoord. In zijn carrière als trainer heeft hij hier nog steeds profijt van. Verschillende dingen die Lorenzo zelf geleerd heeft kan hij nu namelijk weer gebruiken om aan zijn pupillen mee te geven. Deze trainerscarrière van Lorenzo begon in Amsterdam bij de voetbalschool van Milano Koenders. Hier heeft hij een jaar als trainer meegelopen en is vooral aan de slag gegaan om de basistechnieken bij de jongeren aan te leren. Momenteel is hij trainer bij Futsal Chabbab. Zijn doel als trainer is om met plezier zoveel mogelijk kinderen het voetballen te leren.

Remco Dekker heeft van jongs af aan gevoetbald bij veldvoetbalverenigingen. Hij speelde selectievoetbal bij Quick 1888 en kwam uit in het Nijmeegse en Gelderse selectievoetbal. Door een blessure is hij gestopt met selectievoetbal en recreatief verder gegaan bij SV Blauw Wit Nijmegen, WVW Weurt en SCE Nijmegen. Bij die laatste vereniging ging hij de jongste elftallen trainen en zo werd hij gevraagd bij de Voetbalschool van N.E.C. Nijmegen waar hij trainer werd van de E’tjes. Door alle ervaringen en de interesse in de lichamelijke ontwikkeling van de jongsten begon hij met FC Dreumes. Daar werkte Remco aan het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van de kinderen. Op dit moment is Remco actief in de Technische Commissie van Quick 1888.

Samen hebben Said, Lorenzo en Remco dus ruime ervaring in de voetbalwereld. Zij willen deze ervaringen nu in gaan zetten om de jongste voetballertjes een leuke tijd te bezorgen en hen klaar te maken voor een voetballeven. Bij de andere projecten van Said’s onderneming FC Social Work zijn deze mogelijkheden ruimschoots voor handen.

De trainers beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook is er altijd een bevoegde EHBO’er aanwezig bij de trainingen.

INSCHRIJVING ALMERE

START IN 2022
Klik hier voor de algemene voorwaarden
Klik hier voor de AVG-code

INSCHRIJVING AMSTERDAM
Klik hier voor de algemene voorwaarden
Klik hier voor de AVG-code

INSCHRIJVING UTRECHT

IEDERE ZATERDAG
Klik hier voor de algemene voorwaarden
Klik hier voor de AVG-code